tausta2
Avatar

Mukaan - mitä mukavampaa, sitä epämukavampaa

Vaelluskengät

Tähän varusteeseen kannattaa satsata! Jalallesi sopivat vaelluskengät löydät valitettavasti vain kokeilemalla ja sisäänajamalla. Niissä pitää olla oikeanlaista jäykkyyttä ja vartta yli nilkan. Pitkät varret eivät välttämättä anna lisää tukevuutta ja ne voivat olla myös hiostavampia. Liian tiukalle kiristettynä varsi saattaa puristaa pohjelihasta ja estää verenkiertoa.
Pesen kenkäni käsin tai koneessa parinsadan kilometrin välein. Huuhteluaineettoman hienopesun jälkeen kengät kuivatetaan hyvin ja käsitellään asianmukaisesti. Näin nautit Goren ominaisuuksista seuraavallakin vaelluksella.

 

Kantolaite

Kantolaitevalintani on edelleen putkirinkka. Rosnassa on puolensa, mutta Savotta 725 putkirinkkani pitää ryhdikkyytensä tyhjänäkin ja selkä tuulettuu hyvin. Viilekkeet eivät hierrä sen enempää kuin muissakaan rinkoissa, eikä siinä ole turhia remmejä. Painoakin on vain 1,8 kg.

 

Kuoriasu

Sateenpitävän kuoriasun vedenpitävyys ja hengittävyys ovat toistensa vastakohtia, joten vaatemateriaalit ovat aina kompromisseja. Ajatus tulisikin suunnata kuoriasun avattaviin räppänöihin ja kerrospukeutumisen takia ohuisiin materiaaleihin. Ominaisuuksien referenssinä voi tutustua maailman parhaaseen ratkaisuun eli lintujen höyhenpukuun.

 

Majoite

Loue on majoitteena minun juttuni. Koska markkinoilla olevat louteet ovat vähemmän minun makuuni, niin olen tehnyt louteeni itse. Malleista onkin tullut oikein toimivia ja MacLoue III on toistaiseksi paras. Laita mailia, jos haluat louteestani tarkempia tietoja.

 

Makuut

Olosuhteiden mukainen makuualusta & -pussiyhdistelmä takaavat pirteän seuraavan päivän. Solualusta toimii päivisin taukoalustana, jonka päälle puhallan yöksi kevyen täytteettömän ilma-alustan. Kevyttä ja parasta! Makuupussina käytän untuvaa + silkkistä sisäpussia. Koska pussin lämmityskyky heikkenee reissun edetessä, en kuivata siellä mitään. Käytän kerrastoa (+fleecekerrastoa), sukkia ja komandopipoa, jotta makuupussi ei kostuisi. Aamulla tuuletan sen hyvin ja kuivatan tarvittaessa nuotiolla. Jokainen sietää kylmää erilailla, enkä pidä tässä yhteydessä käytetystä sanasta extreme. 1250 g painava Joutseneni nukuttaa minua vielä nollakelillä. Lisälämpöä saan esim. virittämällä päällystakin makuupussin jalkaosan päälle. Kylmä tulee usein alhaalta.

 

Tähän kopauttamalla näet muutaman kuvan varusteista. Lisää kuvia tulossa..

 

 

 

 

 

nappi1
nappi2
LUONNOSSA
nappi3
MATKOILLA
nappi4
MEDIA
ILMASSA
Avatar